7 Tips for bedre søvn

7 Tips for bedre søvn

Søvn er essensielt for hukommelse, læring, humør, produktivitet, overskudd, muskelvekst og skaperevne. Å forbedre søvnen din er det enkleste du kan gjøre for å få et bedre liv. Derfor har vi samlet 5 tips til hvordan du kan gjøre nettopp dette. 


#1: Hold deg til en jevn døgnrytme

Det er ikke like lett for alle å holde seg til en jevn døgnrytme, fordi hver dag er anderledes og uforutsette ting kan dukke opp (Som oftest fristelsen ved å se en til episode av favorittserien). Det beste tipset vi kan gi da er å stå opp til samme tid hver dag. Fokuser mindre på at du skal sovne til akkuratt samme tidspunkt og start heller med å aldri falle for fristelsen av å utsette alarmen. Dette vil automatisk føre til at man får en sunn døgnrytme. 


#2: Ikke bruk sengen til noe annet enn soving og sex


#3: Reduser Koffeininntaket

Koffeinnivået i blodet ditt reduserer seg skremmende sakte, så forsøk å ikke drikke kaffe noe senere enn klokken to på ettermiddagen. 


#4: Unngå sovepiller og kunstig melatonin.

Det å gjøre kroppen sin avhengig av medisin for å kunne sove er en stor uting og reduserer kvaliteten på søvnen din. Du vil at kroppen din skal kunne produsere sin egen melatonin.


#5: Bruk Blålysbriller

Forskning viser at blått lys drastisk reduserer produksjonen av melatonin i hjernen. Melatonin er det hormonet som gjør deg søvnig og bidrar til bedre søvn. 


#6: Ha det så mørkt som mulig på soverommet


#7: Reduser alkoholinntaket

Alkohol hjelper deg kanskje med å sovne men kvaliteten på søvnen reduseres drastisk.

Tilbake til bloggen