Hvorfor bruker toppidrettsutøvere røde blålysbriller?

Hvorfor bruker toppidrettsutøvere røde blålysbriller?

Idrettseliten i Verden og Norge har begynt å bruke røde blålysbriller, men hvorfor? Vi er alle stadig mer på skjerm og dette har negative effekter på helsen og spesielt søvnen vår. Søvn er noe av det viktigste for å opprettholde et godt immunforsvar, bygge muskler og opprettholde god mental helse. Hjelper faktisk disse røde blåysbrillene sånne som Erling Braut Haaland?


Studiene på effekten av blått lys på søvn er klare. Resultatene viser at blått lys dramatisk reduserer melatonin produksjon på kvelden. Dette fører til at man bruker lengre tid på å sovne og sover dårligere. Dermed har man sett en kraftig økning i bruken av blålysbriller av både idrettsutøvere, studenter og andre som jobber mye foran skjerm. 


Hvorfor er det forskjellige farger på glassene på blålysbriller?

Det er forskjell på blålysbriller. Noen har gjennomsiktig glass, andre gule eller røde glass. Blålysbriller med gjennomsiktig glass blokkerer mellom 35-50% av blått lys (avhengig av merket). Gule glass blokkerer mellom 60-75% og røde glass blokker opp mot 97% av blått lys. Dette er derfor grunnen til at idrettsutøvere bruker disse i timene før de skal legge seg. 


Hvem bruker disse brillene?

Den Norske idrettseliten bruker Franz Jensen Optikk sine Ultrablokkere. Blandt dem har man Kristian Thorstvedt (landslagspiller i fotball), Dennis Hauger (Formel 2 fører), Ola Brynhildsen (Norgesmester 2021), Amahl Pellegrino, Ohi Omoujiuanfo, Valon Berisha, Mushaga Bakenga, Carlo Holse, Emil Heyerdahl (Motorsport) og mange fler. 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.